dinsdag 13 oktober 2015

Sport - Adam Rippon & Tom Bosworth | 12e en 13e sporter Uit de Kast dit jaar

De Amerikaanse figuur-schaatser (kunstschaatser) Adam Rippon is in een interview in het blad Skating Magazine als homo uit de kast gekomen. In het interview praat hij over de stereotypen die nog altijd rond zijn sport hangen.

Adam Rippon: "Homo zijn definieert mij niet. Wat mij definieert is wat mijn moeder mij altijd geleerd heeft: Behandel iedereen met respect, werk altijd hard en wees vriendelijk".

Adam Rippon: "Het is 2015. Veel atleten willen open zijn en het is momenteel de cultuur om open te zijn over wie je bent en wat je interesses zijn. Natuurlijk zijn mensen ook geïnteresseerd in je seksuele geaardheid. Mensen houden van geruchten. Als atleten uit de kast komen en zeggen dat ze homo zijn,wordt het een beetje normaler en geen probleem is".

Adam Rippon: "Je hebt veel respect voor atleten die hard naar een doel toewerken. Hun seksuele geaardheid komt daarna pas aan bod".

Zie ook:  12de prof sporter komt Uit de Kast dit jaar

bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        

                                   
Groot-Brittannië – Showbizz → Sport – Tom Bosworth | "13de Sporter komt Uit de Kast dit jaar"
De 25-jarige Britse prof sporter Tom Bosworth is onlangs uit de kast gekomen. Hiermee is hij meteen de 13de sporter die dit jaar uit de kast komt. Bosworth beoefent de moeder der sporten zoals atletiek ook vaak wordt genoemd, omdat het alle menselijke basisbewegingen (lopen, springen, werpen) omvat. 

De sporter is daarmee meteen ook de eerste in zijn eigen sport discipline die uit de kast is, die bovendien ook al drie Britse records op zijn naam heeft staan. Tom Bosworth zegt dat er niets verandert door uit de kast te komen, en laat verder ook weten dat hij al 4,5 jaar een vaste vriend heeft.

De meeste mensen in zijn omgeving weten dus al langer dat hij homo is. Maar Tom Bosworth vond het wel belangrijk om ook publieklijk uit de kast te komen als voorbeeld voor andere sporters, maar ook als voorbeeld voor mensen die nog in de kast zitten. 

Tom Bosworth zegt dat hij hoopt dat binnen 20 jaar of zo niemand nog uit de kast moet komen, en dat het dan gewoon vanzelf sprekend is om openlijk HoLeBi te zijn.

Zie ook:  Snelwandelaar Tom Bosworth doet Coming-Out

Hieronder een lijstje van de sporters die dit jaar uit de kast kwamen, waarbij je telkens op de naam van de speler kan klikken om het nieuws bericht te lezen.

Sporters die dit jaar Uit de Kast kwamen:
01.  Ierse prof Voetbalster  →  Valerie Mulcahy   
02.  Amerikaanse prof Voetbalster  →  Ella Masar
03.  Zwitserse prof Voetbalster  →  Ramona Bachmann
04.  Franse prof Basketbalster  →  Elodie Godin
05.  Nederlandse prof Basketbalster  →  Naomi Halman
06.  Amerikaanse prof Worstelaar  →  Matt Cage
07.  Amerikaanse ex prof Voetballer  →  Matt Hatzke
08.  Amerikaanse prof Baseball-speler  →  Sean Conroy
09.  Britse prof Rugby-speler  →  Keegan Hirst
10.  Amerikaanse prof Baseball-speler  →  David Denson
11.  Britse prof Rugby-speler  →  Sam Stanley
12.  Amerikaanse prof Figuur-schaatser  →  Adam Rippon
13.  Britse prof Atleet  →  Tom Bosworth

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com