vrijdag 4 september 2015

USA - Kentucky - 'Kim Davis' | "Amerikaanse weigerambtenaar moet de cel in"

De Amerikaanse weigerambtenaar uit Kentucky, Kim Davis, moest donderdag de gevangenis in omdat ze hardnekkig blijft weigeren huwelijkslicenties af te geven. Sinds juni mogen koppels van hetzelfde geslacht in alle Amerikaanse staten trouwen, maar Kim Davis beroept zich op haar geloof en geeft geen boterbriefjes uit.

Om te voorkomen dat ze zou worden beschuldigd van discriminatie, geeft ze niemand huwelijkslicenties, ook niet aan heterokoppels. Een lesbisch koppel dat tot vier keer toe door Davis werd weggestuurd, spande een rechtszaak aan. De rechter bepaalde dat ze ondanks haar gewetensbezwaren haar werk moest doen en de cel in moest als ze een gerechtelijk bevel bleef negeren.

Maar ze bleef weigeren en niet alleen dat: ze gaf haar ondergeschikten geen toestemming de boterbriefjes te ondertekenen. Daarop moest ze achter de tralies, koren op de molen van de conservatieven, mede omdat de presidentscampagne voor volgend jaar op gang komt. Haar opsluiting "is een bewijs van criminalisering van christenen in ons land", twitterde presidentskandidaat Mike Huckabee.

Zie ook:

Update:
bronnen: Gay.blog.nl / RTL·Nieuws.nl
      
 http://www.rtlnieuws.nl/search/nieuws/Weigerambtenaar%20de%20cel%20in