zaterdag 25 juli 2015

USA - L.A. | "Eerste modellen·bureau met uitsluitend Transgender·modellen" ‼

Het allereerste modellen bureau ter wereld dat uitsluitend gaat werken met transgender mannen en vrouwen gaat deze zomer van start. In 2014 was Thailand's Apple Model Management al het eerste modellen bureau ter wereld dat ging werken met transgender modellen naast zijn niet transgender mannen en vrouwen modellen. Maar de Amerikaanse vestiging van het bedrijf start nu in Los Angeles met een uniek concept: "Een modellen bureau dat enkel gaat werken met transgenders". Op het juiste moment, daar transgenders de laatste tijden steeds meer in het nieuws komen.

Een woordvoerder van L.A. Apple Model Management zegt: "We zien trans individuen als prachtig. En onze sterke inzet om van hen succesvolle modellen te maken draait dan om het kwantificeren of kwalificeren hun gender. Waarbij het nooit de vraag is of het om mannen of vrouwen gaat, maar wel over de passie en inzet om een zo goed mogelijk model te zijn". Het modellen bureau met enkel transgenders moet er in de toekomst toe bijdragen dat transgender mannen en vrouwen wereldwijd meer worden aanvaard zoals ze zijn. 

Er waren eerder al wel transgender modellen maar hun succes bleef beperkt tot in enkele landen vanwege de vooroordelen. Terwijl de mode industrie toch al met gender speelt sinds 2011. Het nieuwe modellen bureau heeft al 6 transgender vrouwen in dienst en men is nu vooral op zoek naar transgender mannen, en natuurlijk ook nog meer transgender vrouwen. 

Zie ook:  

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com