woensdag 22 juli 2015

Manjinder | "Zoon komt Uit de Kast voor moeder die niet weet wat Homo is" ‼

Manjinder Singh Sidhu woont in India. Toen hij aan zijn moeder vertelde dat hij homo is had zijn nog nooit van dat woord gehoord. Ze ging naar een dokter en vroeg hem om raad. De dokter liet haar weten dat haar zoon's geaardheid een geschenk is van God en niet kan worden veranderd. Daarop besloten moeder en zoon een video te maken om andere ouders in het land aan te moedigen hun kinderen te aanvaarden zoals ze zijn.

"Het advies dat we geven, wanneer je kind laat weten dat het homo of lesbisch is, je het moet aanvaarden zoals het is. Je kan het niet veranderen, je kan er niets aan doen. Het is niet je fout, aanvaart het gewoon. Hij of zij is nog steeds jou kind. God heeft hem of haar zo gemaakt en je kan ook zo van hem of haar houden. Je kind proberen veranderen zal enkel een negatief effect hebben op je kind en jezelf", aldus de boodschap in de video.

Van 2009 tot 2013 was homoseksualiteit legaal in India. Maar vorig jaar oordeelden enkele rechters dat Section 377, een 148 jaar oud wetsartikel uit de Brits koloniale tijd, nog steeds van kracht is, en daarin staat dat homoseksualiteit onnatuurlijk is en kan worden bestraft met tien jaar cel. Na die uitspraak kwamen duizenden mensen - HoLeBi en Hetero - op straat om daar tegen te protesteren. De overheid liet nadien weten te zullen werken aan het terug legaliseren van homoseksualiteit. Maar jammer genoeg is dat nog steeds niet gebeurd.


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com