dinsdag 21 juli 2015

Kermis | Tilburg tijdens Roze Maandag: "275.000 bezoekers in een Roze Stad"

De Tilburgse binnenstad was maandag weer van top tot teen roze gekleurd voor een van de grootste gayfeesten van Nederland: Roze Maandag op de Tilburgse kermis. In totaal kwamen – naar schatting – zo'n 275.000 bezoekers op het evenement af, dat waren er 10.000 meer dan vorig jaar.

Door regenbuien kwam de dag langzaam op gang, na 18.00 uur klaarde het op. Op dat moment trokken veel van de feestgangers de stad in. Het Stadhuisstraatje stond al helemaal vol met mensen, terwijl in de Muzetuin werd gedanst op dance tijdens Holy Pink. Ook vorig jaar werkte het weer niet mee, toen regende het en kwamen er 265.000 mensen op Roze Maandag af. Een jaar eerder waren het er 300.000.

Zie ook:
Henny Huisman trouwt 25 Homostellen op Roze Maandag  /  Henny Huisman 'trouwt' 25 Roze paren  /  Roze Maandag in Tilburg    

bronnen: BD.nl - Brabants Dagblad / YouTube.com


        


Tilburg - Roze Maandag | Roze Maandag op de Tilburgse Kermis: Binnenstad Tilburg kleurt Roze 
             
Maandag is dag vier van de Tilburgse Kermis. Zoals ieder jaar kleurt de Tilburgse Kermis deze dag compleet roze. Want het is de enige echte Roze Maandag. Dit jaar is het de 25e editie, reden dus voor een nóg groter feestje dan normaal.

Roze Maandag is één van de grootste homo-emancipatie evenementen van Nederland. De Roze Maandag trapte om elf uur af met 25 huwelijken. 25 niet-alledaagse koppels werden door Henny Huisman op het bordes van het stadhuis in het 'echt' met elkaar verbonden.

Zie ook:
Digitaal hand in hand bij Roze Maandag in Tilburg  /  Jubileumeditie Roze Maandag barst los  /  Roze Maandag 2015 – Facebook    

bron: OmroepBrabant.nl / YouTube.com