donderdag 16 juli 2015

Transgender-activiste Caitlyn Jenner (65) wint de Arthur Ashe Courage Award

Transgender-activiste 'Caitlyn Jenner' (65) heeft de Arthur Ashe Courage Award gewonnen op de ESPN Awards (Excellence in Sports Performance Yearly Award). Jenner die vroeger Bruce was en toen prof sporter kreeg een staande ovatie van het publiek toen ze haar prijs kwam ophalen. Jenner was recent de eerste transgender die op de cover van Vanity Fair stond.

Daarna gaf ze een speech die ze begon met humor. Verder kwam ze in haar speech op voor de aanvaarding van transgenders en zei ze dat ook transgender personen respect verdienen. Ook had ze het over de moeilijkheden die transgender jongeren ervaren en herdacht ze al de jongeren die zichzelf van het leven beroofden omdat ze niet werden aanvaard of omdat ze werden gepest om wie ze zijn.

Zoals 'Sam Taub', een 15-jarige transgender skater bij het Darlings of Destruction Junior Derby League. Die op school zo hard werd gepest omwille van het transgender zijn, dat Sam op 9 april 2015 besloot uit het leven te stappen. Of zoals 'Leelah Alcorn', de 17-jarige die begin dit jaar uit het leven stapte omdat ze verplicht therapie moest ondergaan en gepest werd. En zo zijn er nog vele anderen.

Extra info:
50% van de transgender jongeren doet minstens 1 poging tot zelfmoord voor de leeftijd van 20 jaar. Vorig jaar werden er iets minder dan 500 transgenders slachtoffer van moord in Europa, vermoedelijk slechts het topje van de ijsberg, daar niet elke moord op een transgender als dusdanig wordt geregistreerd. Ook onder HoLeBi's, in het bijzonder jongeren, komt zelfmoord of zelfmoord poging vaker voor dan bij heteroseksuelen.

Zie ook:
Caitlyn Jenner geëerd met prestigieuze sportprijs  /  Caitlyn Jenner: "Transgenders verdienen respect"  /  Caitlyn Jenner → Wiki   

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com