woensdag 12 juni 2013

Tegenstanders Homohuwelijk roepen op tot protesten tijdens 'Tour de France'


                         
Het ziet er naar uit dat de Tour de France dit jaar politiek en sociaal beladen zal zijn. Tegenstanders van het homohuwelijk, dat inmid- dels legaal is in Frankrijk, willen hun stem laten horen tijdens de belangrijkste wielerronde van het jaar.

"Van 29 juni tot 21 juli zullen we voor de ogen van de wereld onze strijd tegen de wet tonen", klinkt het in een bericht op Facebook waarin tegenstanders worden opgeroepen te protesteren tijdens de Tour. Op Facebook kunnen tegenstanders van het homohuwelijk dankzij privé- berichten op bepaalde punten van het traject afspreken.

De demonstranten zijn niet van plan om de wedstrijd zelf te verstoren, maar uit politieke hoek is al kritiek gekomen. "De Tour is de regering niet, je kan geen mensen gaan pesten", klinkt het in France Info. Bovendien mocht Roland Garros vorig weekend al hinder ondervinden van een dergelijk protest. Twaalf demonstranten werden opgepakt en tijdens de mannenfinale liep een man met een wit masker Centre Court op in de richting van Rafael Nadal.


bron: Algemeen Dagblad