maandag 10 juni 2013

Brutaal geweld door New Yorkse politie op drie Homo's


                               
De politie van New York ligt onder vuur nadat enkele politie mannen drie homo's zeer hardhandig aanpakte. Een van de slachtoffers moest worden overgebracht naar het ziekenhuis wegens verwondingen aan zijn polsen door handboeien. De drie homo's beschuldi- gen de NYPD van politie brutaliteiten en homofobie.

Josh Williams, Ben Collins en Antonio Maenza werden hardhandig aangepakt door de politie wegens een futiliteit !! De aanval werd gefilmd en de video werd vandaag vrij gegeven waarop te zien is hoe brutaal de politie te werk ging.

Het begon toen Josh Williams werd beschuldigd van in het openbaar plassen waarna een politieman hem hardhandig tegen de politie wagen gooide, meteen daarop werd hij met peper spray in het gezicht gespoten en op de grond gegooid waarna nog twee andere politie mannen hem op de grond hielden en hem hardhandig handboeien aan deden. De twee andere homo's werden eveneens gearesteerd. Bovendien maakten de agenten zich schuldig aan het spuien van homofobische taal.

Volgens Cynthia Conti-Cook, de advocate van Williams is de zaak zo extreem terwijl het ging om een banaal feit als in het openbaar plassen. Volgens de advocate is het duidelijk dat de politie agenten handelden uit homofobie. De gebeurtenissen werden gefilmd door Maenza die meer- maals liet weten aan de agenten dat hij alles filmde maar dat maakte blijkbaar geen indruk op de mannen van de wet.

Williams vertelde nadien dat hij nadien hardhandig in een cel werd gegooid en dat de politie hem beschuldigde van verzet tijdens de arrestatie, nadien moest hij naar het ziekenhuis omdat zijn polsen verwond waren door de handboeien, op weg naar het ziekenhuis zei een van de agenten dat ze hem beter niet konden vertellen waar de zeep is. De twee anderen werden nog 24 uur aangehouden en beschuldigd van het verhinderen van gouvermentele administraties. De politie heeft tot hier toe nog niet gereageerd op de feiten.

Eerder werden in New York in 1 maand tijd al tien homo's aangevallen door homofoben waarbij 1 dodelijk slachtoffer viel. Dat nu ook de politie homo's lastig valt begrijpt niemand.

bronnen: GayStarNews.com / HuffingtonPost.com / www.HoLeBi.info / YouTube.com