woensdag 22 mei 2013

Wees een goede man voor je vriend


                    
Barack Obama: "Wees de best mogelijke echtgenoot voor je vriendje" !!

De Amerikaanse president Barack Obama verbaasde even de afgestudeerde mannelijke studenten van het Morehouse College met een alomvattende speech.

Vanaf 22:15 uur vertelt Obama de menigte: "Wees de beste echtgenoot die je kunt zijn voor je vrouw ... of je man, of je partner" ‼

Nadat hij pauzeert om mensen even verbaasd te laten lachen, vertelt hij de afgestudeerden van Moorehouse - de meesten van hen zijn zwart - dat ze empathie moeten hebben voor andere minderheden, waaronder homo's.

"Als Morehouse-mannen weten jullie hoe het is om een buitenstaander te zijn, hoe het is om buitengesloten te worden; hoe het is om de pijn van discriminatie te voelen", zei hij.

"En dat is een ervaring die veel Amerikanen delen. Amerikaanse latino's weten hoe het voelt als iemand vraagt waar ze vandaan komen of zeg- gen dat ze terug moeten gaan. Homoseksuele en lesbische Amerikanen voelen het als een vreemde hun ouderschap veroordeelt, of die liefde die ze delen. Amerikaanse moslims voelen het als mensen met argwaan naar ze kijken vanwege hun geloof. Elke vrouw kent het onrecht van minder betaald krijgen voor hetzelfde werk - ze weet hoe het is om een buitenstaander te zijn".

bronnen: Gay.nl / YouTube.com