zondag 19 mei 2013

Man uit Homohaat doodgeschoten in New York


                       
Een 32-jarige man uit New York is zaterdag op straat doodgeschoten omdat hij homo zou zijn. De politie gaat uit van een zogenoemd haatmisdrijf.

"Het slachtoffer, Marc Carson, liep samen met een vriend in de wijk Greenwich Village. De aanvaller beledigde de mannen, die doorliepen", al- dus politiecommissaris Raymond Kelly.

Schot in gezicht
De schutter bleef de mannen echter volgen. Hij vroeg of Carson wilde sterven, trok een revolver en schoot het slachtoffer in het gezicht.

De moord op Carson is het 3e gewelddadige incident in twee weken tijd waarvan de politie van New York denkt dat homohaat er een rol in speelt.


bron: Algemeen Dagblad


Homo in New York op straat doodgeschoten

New York wordt de laatste tijd opgeschrikt door geweld tegen homo’s. Zaterdag werd in de wijk Greenwich Village in Manhattan een homo op straat neergeschoten.

Het is 't derde incident in twee weken tijd waarvan de politie denkt dat homohaat een rol speelt, maar de eerste met dodelijke afloop. Volgens politiecommissaris Raymond Kelly ging het om een homofobe moord. Het is het eerste incident waarbij een dode viel.

Het slachtoffer, Marc Carson, liep samen met een vriend over straat in de New Yorkse wijk waar de homorechtenbeweging zijn oorsprong vindt. De schutter sprak zijn slachtoffer aan. Voordat hij een kogel door zijn hoofd joeg, vroeg hij hem en zijn metgezel of "ze hier wilden sterven", al- dus politiecommissaris Raymond Kelly.

De dader liep met twee kornuiten over straat. Het drietal beledigde het slachtoffer en zijn metgezel, tot de schutter zijn wapen trok en het vuur opende. Enkele straten verderop werd hij door agenten in de kraag gegrepen.

bron: Gay.blog.nl
     

Homoseksuele man vermoord in New York

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een homoseksuele man in de straten van New York doodgeschoten. Volgens de politie gaat het om een haatmisdrijf en is de 32-jarige man vermoord omdat hij homo was. De homogemeenschap in New York is de laatste weken al enkele malen getroffen door homofoob geweld. Het is echter voor het eerst sinds lange tijd dat een homoseksueel slachtoffer om komt na een aanval.

Het slachtoffer, Marc Carson, liep samen met een vriend in de wijk Greenwich Village in Manhattan toen hij werd aangesproken door drie man- nen. Eén van hen bleef ze volgen en schreeuwde ze homofobe teksten toe. Op een gegeven moment trok hij een wapen en vroeg of ze "hier wilden sterven". Enkele ogenblikken later opende hij het vuur en trof het slachtoffer dodelijk in het hoofd. Volgens de politie heeft de dader kort voor het incident ook al enkele homoseksuele mannen bedreigd in een naburig restaurant. Na een korte klopjacht kon de dader worden opge- pakt. Hij bleek een bekende van de politie. De 33-jarige Elliot Morales werd in 1998 al eens gearresteerd voor een poging tot moord.

Opvallend detail in deze homomoord is de plek van het misdrijf. In de wijk Greenwich Village vond in 1969 de eerste Gay Pride plaats. Bezoe- kers van homocafé de Stonewall Inn besloten de razzia's van de politie niet meer te pikken en vochten terug, wat uitliep in de Stonewall-rellen. De dagen erna ontstond de Gay Pride beweging die zich al snel verspreidde over de Verenigde Staten, Europa en andere delen van de wereld. Greenwich Village wordt dan ook vaak gezien als het beginpunt en hart van de Amerikaanse homobeweging.

bron: GaySite.nl


Homofoob schiet Homo dood in New York

Een man heeft zaterdag op een straat in de wijk Greenwich Village in Manhattan een homo doodgeschoten. De politiecommissaris van New York, Raymond Kelly, sprak van een zogenoemde 'hatecrime', gepleegd door een homofoob.

New York is de laatste tijd vaker opgeschrikt door geweld tegen homo's, maar dit is het eerste incident waarbij een dode viel !! De schutter, Elliot Morales (33), sprak zijn slachtoffer in aanwezigheid van twee kornuiten aan in Greenwich Village, een wijk waar de homorechtenbeweging zijn oorsprong vindt. Voordat hij zijn slachtoffer een kogel door het hoofd joeg, vroeg hij hem en zijn metgezel of "ze hier wilden sterven", aldus Kelly.

Een kwartier later zagen mensen Morales tegen een restaurant urineren. Hij liep het etablissement binnen, bedreigde het aanwezige barperso- neel en slingerde hen homofobe beledigingen naar het hoofd, waarna hij weer naar buiten ging.

Met zijn twee handlangers sprak hij vervolgens het langslopende slachtoffer en diens metgezel aan. De twee werden door het drietal beledigd en gevolgd tot Morales op een gegeven moment zijn wapen trok en het vuur opende. Enkele straten verder werd hij door agenten aangehouden.

bron: FokNieuws.nl 
           

Homofoob geweld in New York en Londen

In Greenwich Village, New York is een homoseksuele man vermoord en twee homo's in Zuid-Londen zijn zwaar mishandeld. In beide gevallen gaat het om een haat-misdrijf.

New York
  x
Vrijdagnacht is de 32-jarige Marc Carson vermoord in de straten van New York. In de hippe homowijk Greenwich Village nota bene. Dit is de climax na een reeks van geweld tegen homo's in de Amerikaanse stad.

Voorafgaand aan de moord urineerde Elliot Morales op straat, liep een bar binnen en schreeuwde anti-homo leuzen naar de barkeeper, waarna hij hem zijn zilveren pistool liet zien.

Morales liep vervolgens naar buiten en vroeg aan Carson, die daar met een vriend stond, of ze homo-worstelaars waren, gevolgd door meer anti-homo uitspraken. Daarna schoot hij Carson door het hoofd.

Morales heeft al bekend, met een glimlach op zijn gezicht. Volgens de New Yorkse politiecommissaris Kelly gaat het hier met zekerheid om een haat-misdrijf.

Londen
  x
Zaterdagnacht werd een homokoppel in Zuid-Londen ernstig mishandeld door een groep mannen en met de dood bedreigd.

De 42-jarige Christopher Bryant en zijn partner Damon Truluck liepen om 00.30 door Betts Park toen ze door zes mannen belaagd werden. Bryant: "We zagen ze te laat en renden wel weg, maar mijn partner Damon was te laat. Ik draaide me om om hem te helpen, maar toen sloe- gen ze mij ook op de grond. Toen ik omhoog keek, schreeuwde een van de mannen: 'stay down faggot'. En hoewel ze ook mijn portemonnee en telefoon pakten bleven ze maar slaan".

Bryant heeft meerdere zware verwondingen aan zijn gezicht, Truluck aan zijn rug en heup en kan nog steeds moeilijk lopen.

Helaas heeft de Metropolitan Police nog niemand kunnen arresteren.

bronnen: GayKrant.nl / ABC 7 News (Video)