dinsdag 25 december 2012

"Homo's kunnen toch met een vrouw trouwen ?!"


"Homo's worden niet gediscrimineerd, ze kunnen toch met een vrouw trouwen ?!" Een non-argument dat je verwacht van doorge- winterde trollen, marginale religekkies, en die neef van je die een paar chromosoompjes te veel heeft. Maar niet van een vooraan- staand politica van een modern Westers land.

Christine Boutin, voorzitster van een oerchristelijke fractie binnen de Franse conservatieve partij UMP zei het vandaag echter op de radio. Ze werd ondervraagd over haar standpunt in het debat rond het homohuwelijk dat nu in Frankrijk woedt, en ze antwoordde: "Vanzelfsprekend mogen zij ook huwen. Maar ze moeten huwen met een andere persoon van een ander geslacht, niet met hetzelfde geslacht."

Ze had ook al een onderbouwing bedacht, die in haar hoofd vast beter klonk: "Waarom? Omdat het huwelijk zorgt voor de vleselijke relatie die begint nadat men een kinderwens krijgt. Het burgerlijke huwelijk is geen zaak van liefde, het kerkelijke huwelijk, dát is een zaak van liefde."

Deze aparte invulling van de betekenis van het huwelijk heeft Boutin tot de risée van Franse internetgebruikers gemaakt. Zo twitterde iemand dat volgens hem 'van Christine Boutin moslims vrij hun religie mogen belijden, als het maar christenen zijn'. Een ander stelt dat verschillende komieken een aanklacht tegen Boutin hebben ingediend wegens illegale concurrentie.

Het debat rond het homohuwelijk woedt al tijden op Twitter, met de hashtag #SiMonFilsEstGay ('AlsMijnZoonHomoWas') en een vrouwelijke tegenhanger daarvan in het middenpunt. Werd het eerst gebruikt als steunbetuiging aan de holebigemeenschap, al spoedig werd het gekaapt door tegenstanders die de meest gruwelijke scenario's beschreven.

Eén Franse twitteraar pakte de hashtag nog eens op in deze zaak: "#AlsMijnZoonHomoWas mag hij zich zelfs huwen, maar wel met zijn nichtje", daarmee verwijzend naar Boutins huwelijk met haar eigen neef.

bron: FokNieuws.nl