vrijdag 28 december 2012

Homopubliek kiest voor Amsterdamse Gayscene ‼


De kroeg Chez René aan de Amstel is het beste homocafé van Nederland en Club Roque, ook langs de Amstel gevestigd, is de beste homoclub. Dat hebben bezoekers van website Gay.nl bepaald. Ook de winnaars van andere categorieën zijn allemaal in Amsterdam te vinden.

Met de helft van de stemmen is Chez René voor de tweede keer op rij tot beste homocafé gekozen. Eigenaar René Lenders: "Zo'n hoge score had ik nooit verwacht, ondanks dat we alle bezoekers een flyer hebben meegegeven. Dat we voor de tweede keer op rij gewonnen hebben, is een fantastisch compliment voor de barjongens."

De beste sauna voor homo's, de beste fetisjclub en het beste uitgaansgebied bevinden zich dit jaar ook allemaal in Amsterdam. Achtereen- volgens gaan homosauna Thermos, Club Church en het Amstelgebied met de eer aan de haal.

Ook zijn het beste gayfeest en de leukste dag voor homo's Amsterdamse aangelegenheden. Can You Feel iT ?!, georganiseerd door travestiet Diva Mayday, won in de eerste categorie, de jaarlijkse Canal Parade in de tweede.

Bezoekers van Gay.nl hebben de afgelopen tijd kunnen stemmen in de verschillende categorieën. In totaal zijn 20.000 stemmen uitgebracht.

bronnen: Algemeen Dagblad / Gay.nl


Beste Club en Café staan in Amsterdam

Het beste gay café, de beste gay club, het beste gay feest en de leukste gay-dag hebben één ding gemeen: je moet ervoor naar Amsterdam. Dat blijkt uit Gay.nl's Rate 2012, waar 20.000 keer op gestemd is.

Ook de beste gay sauna, de beste fetisj-club en het beste uitgaansgebied vind je in Amsterdam.

Voor de tweede maal op rij is de populaire kroeg Chez René het beste gay café van 2012. Maar liefst 50% van de respondenten koos voor het aan de Amstel gelegen café. Eigenaar René Lenders is overdonderd: "Zo'n grote score had ik nooit verwacht, ondanks dat we alle bezoekers een flyer hebben meegegeven. Dat we voor de tweede keer op rij gewonnen hebben, is een fantastisch compliment voor de barjongens."

Chez René ontving daarnaast de meeste nominaties. Tijdens de maand november was het mogelijk om voor iedere categorie potentiële winnaars te nomineren. Op de horeca met de meeste nominaties kon uiteindelijk worden gestemd.

Gay Pride is leukste dag

Het Amstelgebied, waarin naast de Chez René onder andere ook Hotspot, Montmartre en Club Roque zich bevinden, is uitgeroepen tot beste uitgaansgebied. Club Roque werd daarnaast gekozen tot beste club.


In de andere categorieën won Diva Mayday’s feest Can You Feel iT (beste gay feest), Club Church (beste fetisj-club) en Thermos (beste sauna). De jaarlijkse botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride bleek de leukste dag te zijn.

Website Gay.nl organiseert jaarlijks de Gay.nl Rate-enquête. In totaal zijn er ruim 20.000 stemmen uitgebracht. Naast horeca wordt er ook ge- stemd op iconen en nieuwsfeiten.

bron: Gay.nl