zondag 2 juni 2024

COC Nederland | Lijsttrekkers tekenen Europees stembusakkoord met het COC



Lijsttrekkers en vertegenwoordigers van 'zeven politieke partijen' tekenden op vrijdagavond 31 mei een "Europees stembusakkoord" met het COC. Daarin beloven ze zich in het Europees Parlement in te zetten voor mensenrechten van LHBTIQ+-personen. De Europe-se verkiezingen zijn op donderdag 06 juni 2024

Het akkoord is vrijdag getekend door Bas Eickhout (GL|PvdA), Malik Azmani (VVD), Gerben-Jan Gerbrandy (D66), Tom Berendsen (CDA), Ronan van Langen (Partij voor de Dieren), Ian Hendriks (Volt) en Anne Cramer (SP).

Met ondertekening van het stembusakkoord beloven de partijen in 't Europees Parlement een voorvechter te zijn van LHBTIQ+ mensenrechten. Het gaat dan bijvoorbeeld om het voorstellen van Europese wetgeving en beleid om "LHBTIQ+ personen te beschermen", om op te treden tegen EU lid-staten die LHBTIQ+ mensenrechten schenden en andere landen in de wereld aan te spreken op LHBTIQ+ mensenrechtenschendingen.

Lees verder op de website van COC.nl:  "Lijsttrekkers tekenen Europees stembusakkoord met COC" ‼

Zie ook:
Nederland - Europese Verkiezingen - 06 juni 2024 | "Hoe zetten de Nederlandse partijen zich in voor de LHBTIQ+-gemeenschap" ?!

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   RainbowVote | COC lanceerde 24 mei "Kieswijzer voor Europese verkiezingen" ‼ 

bronnen: COC.nl / Instagram.com – COC.nl