woensdag 29 mei 2024

RainbowVote | COC lanceerde 24 mei "Kieswijzer voor Europese verkiezingen"



COC Nederland lanceerde op vrijdag 24 mei "RainbowVote.NU", de LHBTIQ+ kieswijzer voor de Europese verkiezingen van 6 juni. Op de website vinden kiezers partijstandpunten over LHBTIQ+ kwesties en profielen van "Regenboogkandidaten"

"Of het nu gaat om het aanpakken van de LHBTIQ+ mensenrechtenschendingen door Hongarije, bestrijden van haat en geweld tegen onze gemeen-schap of erkenning van het huwelijk van 'mensen van hetzelfde geslacht': er staat veel op het spel bij de Europese Verkiezingen" ‼, aldus voorzitter Astrid Oosenbrug van COC Nederland. "Met onze kieswijzer maak je op 6 juni een goed geïnformeerde keuze".

Op "RainbowVote.NU" presenteren acht partijen hun LHBTIQ+ standpunten ‼  Het gaat om: GroenLinks|PvdA, VVD, D66, CDA, SP, Partij Voor De Dieren, Volt en JA21.

  PVV, NSC, BBB, CU, FvD, SGP en Meer Directe Democratie zijn wel uitgenodigd om hun standpunten op de website te delen, maar gaven aan die oproep geen gehoor.

Lees verder op de website van COC.nl:  "COC lanceert kieswijzer voor Europese verkiezingen" ‼

Zie ook:
RainbowVote.NU → Kieswijzer ‼  /  Europese Verkiezingen ‼  /  Weet jij al waarop je gaat stemmen bij de Europese Verkiezingen ?! 

Extra:  
Lijsttrekkers tekenen akkoord om 'LHBTIQ+-rechten te beschermen'   /  Lijsttrekkers tekenen Europees stembusakkoord met COC

bronnen: COC.nl / Instagram.com – COC.nl