vrijdag 7 juni 2024

USA · Colorado | "Republikeinen roepen op om Pride-vlaggen te verbranden" ‼



USA – Colorado    "Verbrand de Pride-vlag deze juni" ‼  Dat staat op het Twitter-account van de 'Republikeinse Partij' in Colorado ‼ 

  De partij roept onder meer op om "in opstand" te komen tegen "goddeloze kinderlokkers" en "het kwaad dat onze kinderen wil indoctrineren, het ouderlijk gezag wil ondermijnen en families wil beschadigen". De oproep van de partij zorgt voor een golf aan kritiek, waaronder eigen partijleden.

In een mail aan de leden van de Republikeinse partij in Colorado doet voorzitter Dave Williams zijn beklag over Pride-maand. Daarin schrijft hij: "De maand juni is weer aangebroken, wat betekent dat opnieuw 'goddeloze kinderlokkers' al het nette, heilige en rechtvaardige in onze samenleving wil-len aanvallen". Ondanks dat de LGBTIQ+-gemeenschap met Pride de "Stonewallrellen" herdenkt, voor rechtvaardigheid strijdt en de eigen identiteit viert, ziet Dave Williams het juist als een complot om "kinderen te beschadigen".
                                    
                                     
Progressie is volgens de Republikeinen een "demonische leugen". Volgens Williams moeten Republikeinen "in opstand komen" tegen "het kwaad dat onze kinderen wil indoctrineren, het ouderlijk gezag wil ondermijnen en families wil beschadigen". Alleen samen, zo is de boodschap, kunnen kinde-ren worden beschermd tegen de "woke engerds".

Op X ('t voormalige Twitter) doen de Republikeinen uit Colorado nog een duit in het zakje: met een GIF'je van een vuurtje roepen de Republikeinen op Pride-vlaggen te verbranden.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Republikeinen roepen op om Pride-vlaggen te verbranden" ‼


bronnen: OUT.tv / Twitter.com | X  NotTheBee.com / Facebook.com – OUT.tv