zaterdag 2 december 2017

Çavaria lanceert 'De Roze Pagina' voor LHBT's met 'n verstandelijke beperking

België  Çavaria  De Roze Pagina  →  Naar aanleiding van de Internationale Dag van Mensen met een Beperking – 03 december 2017 lanceren we De Roze Pagina.  We verzamelden er alle informatie voor HoLeBi's en Transgenders met een verstandelijke beperking en hun omgeving.

Op De Roze Pagina vind je informatie terug over 'HoLeBi' of 'Transgender' zijn, over Uit de Kast komen, verliefdheid, relaties en seksualiteit. Alles wordt op 'n begrijpelijke en leuke manier uitgelegd. "Het is belangrijk dat informatie voor iedereen toegankelijk is", legt Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs uit. "Gevoelens en verlangens kunnen ingewikkeld zijn. Je moet weten waar je terecht kan met vragen".

Verenigingen voor HoLeBi's met een verstandelijke beperking
"Ik was op een lezing over HoLeBi's. Een vrouw vertelde wat ze aantrekkelijk vond bij een andere vrouw", vertelt Marijke van De Roze Joker. "Toen wist ik zeker dat ik Lesbisch ben" ‼  In elke Vlaamse provincie is er een vereniging voor HoLeBi's met een verstandelijke beperking. Het gaat om De Roze Maks (WestVlaanderen), De Roze Joker (OostVlaanderen), De Roze Wapper (Antwerpen), De Roze Ballon (Vlaams–Brabant), De Roze Bink (Limburg).

Je hoeft natuurlijk niet naar een vereniging te gaan als je HoLeBi of Transgender bent. Het is vooral belangrijk om overal jezelf te kunnen zijn. Maar het kan een leuke manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen ‼  "Mijn broer en ik gaan elk weekend samen op stap. In ons stamcafé weet iede- reen dat we homo zijn", getuigt Dieter. "We vinden het ook supertof dat er verenigingen bestaan".

De HoLeBi-foon
"Als je ergens mee zit, moet je kunnen praten met iemand. Sommige dingen kan je bespreken met je familie, vrienden of begeleider. Maar soms wil je misschien anoniem je verhaal doen", zegt Jeroen Borghs. "Dan kan je bijvoorbeeld terecht bij de HoLeBi-foon" ‼
bronnen: Çavaria.be / Çavaria.be – De Roze Pagina