zondag 26 november 2017

Spanje | Vloer Gayclub Butterfly op Tenerife stort in: "Meer dan 40 gewonden"

Spanje  –  Bij gayclub 'Butterfly' op Tenerife stortte in de nacht van zaterdag op zondag een groot deel van de dansvloer in. Meer dan 40 mensen zakten door het gat en belandden in de kelder van het pand.

Gay discotheek Butterfly bevindt zich in Playa de Las Americas, een populaire badplaats op Tenerife ‼  Midden in de nacht, rond 02:30 uur, stortte ineens een groot deel van de dansvloer in. De ongelukkige feestgangers die op het stuk vloer stonden dat het begaf belandden in de kelder van de club. Meer dan veertig feestgangers raakten hierbij gewond.
                                      
                                   

Onder de slachtoffers van Gayclub "Butterfly" zouden zich naast een hoop Spanjaarden in ieder geval 2 Fransen, 1 Roemeen, een Belg en een Brit bevinden. Of er ook Nederlanders bij het ongeluk betrokken waren, is nog niet bekend. Twee van de slachtoffers zijn volgens Spaanse media zwaar- gewond; de meeste liepen verwondingen en breuken op aan armen, benen, lichaam en hoofd ‼  Alle gewonden zijn inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis. 

Over de oorzaak van de verzakking is nog niets bekend. Op internet zijn wel beelden verschenen van de ravage, gefilmd door de lokale brandweer.

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Gay.nl / YouTube.com