zondag 16 oktober 2016

Poolse journalist & vriend die doodsbedreigingen kregen reageren met video ‼

Polen – Jakub Hajduk  →  Een Pools homo-koppel dat doodsbedreigingen kreeg na het maken van een 'liefdes lip sync video' → waar- over je midden september bij HoLeBi.info kon lezen, reageert op de vele haatberichten en homofoben met een laatste speciale video.

De Poolse TV–presentator en journalist Jakub Hajduk en zijn partner David maakte eerder een lip sync 'coming out' video rond hun liefde voor elkaar. De opnames van de video gebeurde tijdens hun 3 dagen verblijf aan de Baltische Zee.  Jammer genoeg kregen de heren nadien zeer veel haatboodschappen via sociale media en werden ze zelfs met de dood bedreigd.
                                  
                                   
                                              
Ondanks het feit dat de mannen hebben besloten minder in de aandacht te komen - reageren ze nog één keer met een video op de vele haat be- richten. In deze nieuwe - eveneens lip sync video - tonen ze alle mensen die hun liefde accepteren zoals familie leden en vrienden – om de homo- foben te laten zien dat ze niet verslagen zijn en dat hun liefde voor elkaar nog steeds even groot is ... en vooral - dat ze door veel mensen wél worden aanvaard zoals ze zijn. De heren blijven verder vechten tegen 'homofobie in Polen' en roepen andere Polen op de video zoveel mogelijk
te delen in support met de Poolse HoLeBi-gemeenschap.

Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com