zaterdag 22 oktober 2016

Flyers | Tegenactie in Deventer als reactie op 'anti-Homo flyers' in Amsterdam

'Volgens het Jodendom, Christendom en de Islam is Homoseksualiteit verboden'. Dat staat op een flyer die vorige week in Amsterdam werd verspreid.  In Deventer kwam de homogemeenschap gisteren – Vrijdag 21 oktober 2016 – met een eigen flyer-actie als tegenge- luid.

Onder de naam 'Love = Love Goes Deventer' werden gisterenavond zeker vijfduizend gesponsorde flyers verspreid op de Brink en omliggende straten in het centrum van de stad. De flyers gingen net zoals de flyers in Amsterdam door de brievenbus  maar werden ook uitgedeeld op de terrassen  door o.a. vrijwilligers van COC Deventer.

"Dit is een actie die is door iemand heel snel bedacht en dat is opgepikt door de media", legt Rob Philip van COC Deventer uit. "Het is echt een reactie op een actie. Ik vind het geweldig dat het zo'n vlucht neemt en dat mensen daar ook direct op reageren".
                                         
                                           
                                       
Denkbeeld over seksualiteit
Volgens Rob Philip van COC Deventer is de flyeractie in Deventer goed om mensen aan het denken te zetten.   

"Ik denk dat er ook in Deventer nog steeds denkbeelden bestaan over seksualiteit die niet kloppen met "de werkelijkheid" en hoe de LHBTI-groep (Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgenders en Interseksen) het beleeft  Ik denk dat het altijd goed is om er over na te denken dat seksualiteit nooit vanzelfsprekend is en dat er mensen zijn die behoefte hebben zich daarover uit te spreken".

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
Amsterdam | "Anti-Homo flyer verspreid in Amsterdam West & Nieuw-West"     

bronnen: RTV·Oost.nl / Facebook.com – COC Deventer / YouTube.com