donderdag 20 oktober 2016

USA | "Clinton & Trump spraken over het Homohuwelijk tijdens laatste debat"

Amerika – "Presidentsverkiezingen"   Vannacht vond in Las Vegas – Nevada – voor de derde en laatste keer een debat plaats tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten: de Republikein Donald Trump en de Democraat Hillary Clinton

Tijdens dit laatste debat spraken de twee zich voor het eerst uit over de gelijke rechten van Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen en Transgen- ders   Op de vraag welke weg het Hoogste Hof moet inslaan – de volgende president moet minstens twee nominaties aan het hof toevoegen –lieten beide kandidaten weten hoe de situatie er zou gaan uitzien voor HoLeBi's als ze verkozen zijn.

Donald Trump zei dat hij zal kiezen voor mensen zoals Antonin Scalia   Deze opperrechter was vierkant tegen het homohuwelijk en stemde in 2015 tijdens een belangrijke zaak tegen. Het homohuwelijk werd toen toch legaal in alle staten. 

Hillary Clinton zei dat het zeer belangrijk is dat het homohuwelijk blijft bestaan, haar genomineerden zullen dan ook vast en zeker pro gelijke rechten voor HoLeBi's en Transgenders zijn.  Op het einde van het derde en laatste presidentiële debat liet 'Donald Trump' nog weten dat hij mogelijk de uitkomst van de verkiezingen niet zal aanvaarden, waaruit blijkt dat hij niet langer overtuigd is te zullen winnen. 

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com