dinsdag 29 december 2015

België | "Mogelijk krijgt België ook HoLeBi- & Trans-vriendelijke rusthuizen" ‼

In Nederland bestaan er al enkele jaren homo, lesbisch en transgender vriendelijke rusthuizen waarbij men ook een label in het leven riep om deze HoLeBi vriendelijke senioren huizen aan te duiden. Onlangs kwam het nieuws dat er ook in België – in Brussel – mogelijk een HoLeBi vriendelijk rusthuis komt, en wie weet volgen er nadien nog meer steden.

Althans, dit alles, als het af hangt van Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets. Zij pleit voor een label voor HoLeBi- en Transgender-vriendelijke rusthuizen in België waarbij Brussel de eerste stad zou zijn met zo'n homo, lesbisch en transgender vriendelijk senio- ren huis.

Dat er nood is aan HoLeBi & Transgender vriendelijke rusthuizen ... blijkt uit het feit dat senioren met een niet heteroseksuele geaardheid terug de kast in gaan wanneer ze terecht komen in een rust- of verzorgingshuis uit angst te worden uitgesloten. En dat is jammer en zou niet mogen, want vele senioren van vandaag streden destijds mee voor alle gelijke rechten die HoLeBi's en Transgenders vandaag hebben verworven.

Zie ook:
Denemarken opent eerste rusthuis voor LGBT-senioren  /  Verpleeghuis in Amsterdam overweegt 'Roze woonunit'

bronnen: HoLeBi.info / BrusselNieuws.be