dinsdag 5 mei 2015

UK - Londen | "Pakistaanse moslim 'Asif Quraishi' treedt op als parttime drag"

Asif Quraishi, een 31-jarige Pakistaanse moslim uit Londen, treedt regelmatig op als dragqueen 'Asifa Lahore'. Hij ontvangt geregeld doodsbedreigingen, maar blijft dapper doorgaan met zijn optredens.
 
Quraishi komt uit een conservatieve familie in Pakistan. Zijn ouders waren niet mild toen hij uitkwam voor zijn geaardheid. Ze vroegen hem of hij zich niet wilde laten 'behandelen', maar hij verzekerde hen ervan dat het niets zou veranderen.

Met zijn vader verloopt de communicatie nog steeds een beetje stroef, maar zijn ouders hebben hem nooit verstoten. "Mijn vader is heel trots op mij", verzekert Quraishi de Britse media. Met zijn moeder heeft hij een sterke band.

Quraishi treedt op als dragqueen 'Asifa Lahore' en staat op het podium in verschillende gayclubs. De parttime drag ziet zichzelf ook als rolmodel voor homoseksuele moslims. "Steeds meer moslims komen uit de kast en identificeren zich als homoseksueel", zegt hij tijdens een interview met het Britse Channel 4.

Volgens eigen zeggen is zijn familie erg enthousiast over zijn optredens, en zijn LHBT's vaak geïnspireerd omdat hij moslim is en tegelijkterijd als drag optreedt.

Quraishi benadrukt ook tegenover media dat hij nog steeds gelovig is en dat hij niet de intentie heeft om mensen te beledigen. "Ik ben wie ik ben, dat mag iedereen weten".

Zijn controversiële acts worden natuurlijk niet door iedereen gewaardeerd. Aan BBC vertelde hij dat hij geregeld haatmails en doodsbedreigingen ontvangt.

Asifa Lahore deed trouwens een gooi naar een ticket om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival voor Moldavië. Ze werd door de vakjury niet geselecteerd voor de laatste 24 kandidaten voor de halve finales.

Zie ook:  GaySite.nl - GayVideo | Moslimtravestiet 'Asifa Lahore'  (dit is een andere video dan hieronder staat)

bronnen: Gay.nl / TheGuardian.com / YouTube.com - BBC World News