vrijdag 8 mei 2015

Amerika | "Sir Elton John sprak het Amerikaans Congres toe over Hiv en Aids"

Zanger 'Elton John' sprak woensdag het Amerikaans Congres toe en vroeg hen om de strijd tegen Aids verder te zetten. John sprak op de senaats hoorzitting rond de presidents 'Emergency Plan for Aids Relief', het globale plan in strijd tegen Hiv en Aids van de Verenigde Staten, aldus PinkNews.co.uk en HoLeBi.info.

Sir 'Elton John' prees de VS omdat ze al veel gedaan hebben. Maar zei ook dat de strijd nog lang niet gestreden is en dat het van belang is dat men blijft doorgaan. Volgens de zanger zijn er ondertussen tal van mogelijkheden die het misschien mogelijk maken een einde te maken aan de verspreiding van de ziekte, binnen de periode dat hij nog leeft.

Het gesprek van Elton John was belangrijk omdat leden van het Senate Appropriations Committee aanwezig waren en deze mensen overwegen meer dan zes biljoen dollar te invisteren in het Emergency Plan for Aids Relief. Elton John richtte zelf in 1992 de 'Elton John Aids Foundation' op, die al meer dan 230 miljoen dollar inzamelde in de strijd tegen Hiv en Aids.

bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk / YouTube.com