donderdag 7 mei 2015

TV → Louis Theroux: 'Transgender Kids' | "Kinderen in het verkeerde lichaam"

Louis Theroux stort zich in "Louis Theroux: Transgender Kids" in de wereld van kinderen die voor hun gevoel in een verkeerd lichaam zijn geboren. Hij volgt het ingewikkelde proces waarin ze op jonge leeftijd van sekse veranderen.
                     
Laat je een kind van sekse veranderen wanneer het nog zoekende is naar zijn of haar identiteit, of wacht je tot na de puberteit ?! Ouders van kinderen die de overstap naar het andere geslacht willen maken, komen voor deze lastige keuze te staan.

Gelukkig voelen
In "Louis Theroux: Transgender Kids" bezoekt Theroux een kliniek in San Francisco, waar kinderen van geslacht kunnen veranderen. Zij voelen zich geboren in een verkeerd lichaam en willen zich gelukkig voelen.

Altijd een meisje
Zo ontmoette hij voor de documentaire de vijfjarige Camille, die geboren werd als Sebastian. Theroux houdt een theekransje in haar roze kamer, waar ze nummers zingt van Lady Gaga. Als hij haar vraagt of ze ooit nog Sebastian wil zijn, antwoordt ze stellig: "Nee ‼ Nooit meer ‼ Ik wil altijd een meisje blijven".

KLIK HIER om de trailer te bekijken op de website van NPO.nl

Louis Theroux: 'Transgender Kids'  –  Donderdag 07 mei 2015  –  NPO 3  –  21.50 uur

Zie ook:  Louis Theroux: 'Transgender Kids'  Nieuwe documentaires van Louis Theroux  /  TV → Louis Theroux: 'Transgender Kids'

bronnen: TV·Gids.nl / VPRO.nl