dinsdag 10 maart 2015

Irak - Mosoel - 'Sharia' | Islamitische Staat (IS) onthoofdt vier Homo's in Irak


Volgens Spaanse media heeft terreurbeweging Islamitische Staat (IS) zondag vier jonge mannen om het leven gebracht omdat zij zich schuldig gemaakt zouden hebben aan homoseksuele handelingen. Volgens de berichtgeving zijn de vier berecht volgens de Sharia wetgeving en allemaal ter dood gebracht door onthoofding.

Het schokkende voorval vond plaats in Mosoel, de op twee na grootste stad van Irak, gelegen in het noorden van het land. De stad is al enige tijd in handen van IS en het is niet voor het eerst dat homoseksuele mannen in Mosoel ter dood worden gebracht. Zondag werden vier mannen in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud ter dood gebracht in het centrum van de stad, onder toeziend oog van een groot aantal belangstellenden.

Een woordvoerder van IS, Mohamed Fares, laat weten dat de aanwezigen achter de onthoofdingen staan maar uit de beschikbare beelden blijkt dat de meesten het gruwelijke tafereel niet konden aanzien en het hoofd hadden afgewend tijdens de terechtstelling.

Het is niet de eerste keer dat IS homoseksuelen om het leven brengt. Eerder deze maand, maar ook in de maanden er voor, maakte de terreurbeweging op gruwelijke manier duidelijk dat homoseksualiteit verboden is.

Zie ook:  Islamitische staat onthoofdt enkele Homo's in Irak

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


       Eerdere executies door Islamitische Staat (Februari 2015)