woensdag 11 maart 2015

VS - Homohuwelijk | Meerderheid Amerikanen voorstander van Homohuwelijk

Goed nieuws uit de Verenigde Staten. NBC News en Wall Street Journal onderzochten daar hoe Amerikaanse inwoners denken over het openstellen van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. Maar liefst 59 procent van de ondervraagden is voorstander van de legalisering. Dat is een flink record ‼
 
De resultaten zijn bijzonder positief, want in 2004 was slechts 30 procent voor openstelling van het huwelijk voor gays. Het is ook goed mogelijk dat het huwelijk al in de nabije toekomst in álle staten wordt opengesteld voor Amerikaanse homo's. De Amerikaanse regering bestempelde het verbod namelijk kort geleden nog als ongrondwettelijk.

Tweederangs families
Het Amerikaanse hof buigt zich de komende maanden over de vraag of staten het homohuwelijk in de ban mogen doen. Volgens een van de belangrijkste advocaten van de regering, Donald Verrilli, stuurt zo'n verbod het signaal 'dat stellen met hetzelfde geslacht en hun kinderen tweederangs families zijn'.

Defense of Marriage Act
In juni 2013 maakte het hooggerechtshof in de VS al korte metten met een wet die het huwelijk definieert als een zaak tussen man en vrouw: de zogeheten Defense of Marriage Act uit 1996.

Benieuwd waar het verbod nog wel van toepassing is ?! CNN maakte een handige infographic.

bronnen: Gay.nl / WSJ.com


Amerika - Homohuwelijk | "Een record aantal Amerikanen is voor het Homohuwelijk"

Nog nooit zijn zoveel Amerikanen voor het openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht geweest. Volgens de uitkomsten van onderzoek door NBC News en Wall Street Journal is op dit moment 59% vóór. In 2004 was dat nog maar 30%.

De Amerikaanse federale overheid ze onlangs dat een verbod op openstelling ongrondwettelijk is. Het Hooggerechtshof bestudeert de komende maanden wat er moet gebeuren met staten die het 'homohuwelijk' nog steeds niet toestaan. In 2013 maakte het Hof als een eind aan de 'Defense of Marriage Act' uit 1996, een wet die het huwelijk definieerde als een verbintenis tussen een man en een vrouw.

Zie ook:  59% van de Amerikanen is vóór het Homohuwelijk  /  Geen Huwelijk zonder Homohuwelijk  /  Homohuwelijk in de VS – Wiki

bronnen: Gay.blog.nl / WSJ.com