zaterdag 14 maart 2015

VS - Transgender 'Jazz Jennings' | 14-jarige Transgender krijgt eigen TV show

De 14-jarige Amerikaanse Jazz Jennings wordt als maar beroemder. Dat heeft vooral te maken met het feit dat Jazz een transgender meisje is. Maar ook omwille van het feit dat ze een uitgesproken transgender activiste is, al lange tijd op internet in video's verscheen én recent een kinderboekje met transgender thema schreef.

En vandaag komt het nieuws dat Jazz nu haar eigen televisieserie krijgt dat 'All That Jazz' gaat heten, en zal in de zomer van dit jaar op de Amerikaanse TV verschijnen. Het zal daarbij gaan om 13 afleveringen waarin Jazz voornamelijk zal vertellen over haar leven als transgender tiener. De makers van de serie zeggen dat Jazz een mooi voorbeeld is voor duizenden andere transgender jongeren.

Extra info
Jazz werd geboren op 6 oktober 2000. Ze woont samen met haar ouders, tweeling broertjes en een zusje in Zuid Florida. Al op 3-jarige leeftijd kreeg ze de diagnose gender identity disorder. Toen ze 6 jaar oud was spraken haar ouders voor het eerst op TV over hun transgender dochter. Het verhaal ging de wereld rond en werd overgenomen door vele anderen.
Nog voor ze 13 was werd Jazz bekend door haar YouTube video's. In 2012 zei ze in een interview met de beroemde Barbara Walters dat ze op jongens valt maar zich zorgen maakt omdat ze transgender is. Verder zet ze zich al van jongs af in voor de rechten van transgenders, in het bijzonder die van kinderen en jongeren. In 2013 schreef ze een kinderboekje met transgender thema. In 2014 werd ze genoemd als 1 van de 25 meest invloedrijke tieners door Time magazine.
Jazz is dol op zeemeerminnen en maakt zeemeerminstaarten die ze verkoopt om geld in te zamelen voor transgender jongeren centra. Bovendien gaat het om staarten waarmee je écht kan zwemmen wat ze eerder al toonde in een filmpje.

Zie ook:  Jazz Jennings (13) | Beroemd, Transgender en Activiste  /  13-jarige Jazz brengt kinderboekje met Transgender-thema uit
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com