maandag 9 maart 2015

VS – Check It | "Een gevaarlijke bende bestaande uit Homo's & Transgenders"


In Washington D.C. zijn er net als in veel andere Amerikaanse plaatsen bendes. Maar de bende die zichzelf 'Check It' noemen zijn niet zoals alle anderen. Ze zijn jong, African American én homo of transgender. Het zijn ook alles behalve doetjes die terug vechten tegen homo- en transfobie, aldus HoLeBi.info.

De leden van 'Check It' vormden een groep uit noodzaak. Om de gevaren die ze moeten trotseren als African American én homo of transgender aan te kunnen. Samen besloten ze destijds dat ze moesten terug vechten, en dat doen ze ook. Ze zijn net als andere bendes, ze vechten en gebruiken veel geweld, ze plegen diefstallen, ze bouwen feestjes. Ondertussen telt de groep 200 leden, en allemaal zijn ze homo of transgender én African American.

Ze behoren tot twee minderheidsgroepen. African American zijn en homo of transgender zijn. Een gevoelige combinatie die bij veel andere mensen onbegrip en zelfs haat opwekt. De leden van 'Check It' laten zich niet doen en vechten terug, letterlijk en figuurlijk. Maar toch hebben ze ook hoop, op een betere toekomst, op een beter leven, die ze her en der aangereikt krijgen en aannemen met beide handen.

Sinds enkele jaren worden de leden van 'Check It' gevolgd voor het maken van een documentaire waarvoor men nu financiële sponsors zoekt via IndieGoGo.com. De opbrengst van de documentaire zal later gebruikt worden om de jongeren te helpen verder iets te maken van hun leven. Zoals bijvoorbeeld door het aankopen van enkele naaimachines omdat enkele jongeren wel verder willen in de mode-industrie.

Bekijk hieronder de trailer rond de komende documentaire over een bende bestaande uit homo & transgender jongeren van Afrikaanse afkomst in de Verenigde Staten.

Meer informatie:  IndieGoGo.com
Zie ook:  Maak kennis met Russische Homo Neo-Nazi's die vechten tegen Homfobie  (Soortgelijke groepering - Artikel uit 2013)        

bronnen: HoLeBi.info / Vimeo.com