woensdag 29 juli 2015

Transgenders & HIV | Zeer veel Transgender Hetero-vrouwen besmet met HIV

Uit het onderzoek kwam als eerste naar boven dat transgenders zeer vaak sociaal, economisch, politiek en juridisch gemarginaliseerd worden. Met als resultaat dat er een schokend hoog cijfer van het aantal transgender vrouwen dat besmet is met het Hiv-virus naar boven is gekomen. 

Transgender vrouwen, waarvan de ruime meerderheid heteroseksueel is, hebben maar liefst 49% meer kans om besmet te raken met het virus. Dit cijfer is enkel afkomstig van onderzoek in 15 landen. Wanneer men wereldwijd kijkt ligt het aantal trangender vrouwen dat besmet is met het Hiv-virus vermoedelijk zeer hoog, vermoedelijk omdat 9 van de 10 landen geen eens data heeft omdat er geen degelijke gezondheidszorg is voor transgenders en daarbij zitten ook tal van Europese landen.

Apart is wel het feit dat wanneer men alleen keek naar transgender mannen het aantal besmettingen met Hiv veel lager ligt dan bij transgender vrouwen. Maar ook hier beschikt men niet over voldoende gegevens en kan men enkel afgaan op 15 landen die wel data konden leveren. Maar uit twee onderzoeken blijkt alvast dat er amper 2% van de transgender mannen besmet is met het Hiv-virus, zowel onder transgender mannen die heteroseksueel zijn als onder transgender mannen die homo zijn.

De vermoedelijke reden waarom meer transgender vrouwen besmet zijn met het virus zoekt men in het feit dat in veel landen met gebrekkige gezondheidszorg voor transgenders er veel transgender vrouwen uit armoede in de prostitutie terechtkomen waarbij ze voor 95% bezoek krijgen van buitenlandse hetero mannen. En een groot deel transgender vrouwen weet niet eens dat ze besmet zijn met het virus, omdat in de meeste landen alleen vrouwen die zijn geboren als vrouw en werkzaam in de seksindustrie gecontroleerd worden op Hiv en Soa's.


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com