maandag 6 april 2015

USA - New York – The Boy Scouts of America | Scouting negeert 'Homoverbod'

De leiding van de padvinderij in New York heeft afgelopen week een homoseksuele jongen aangesteld als hoofd van het zomerkamp komend seizoen. De aanstelling is opvallend omdat het nationale bestuur van 'The Boy Scouts of America' ruim een jaar geleden nog besloot dat het verbod voor openlijk homoseksuele leiders binnen de organisatie van kracht blijft, aldus HuffingtonPost.com en GaySite.nl.

'Pascal Tessier' werd onlangs 18 jaar en maakt er geen geheim van homoseksueel te zijn. Hij is al vele jaren lid van de New Yorkse afdeling van de padvinderij en dat was nooit een probleem. Maar de regels van de landelijke organisatie schrijven voor dat een volwassen leidinggevende niet homoseksueel mag zijn. Hij had zijn bezwaarschrift al klaar liggen nadat hij had gesolliciteerd als leider van het komende zomerkamp. Maar tot zijn eigen verbazing liet de leiding in New York weten hem graag als leider aan te stellen.

Een woordvoerder van The Boy Scouts of America in New York laat in de media weten dat Tessier meer dan welkom is binnen de staf van de organisatie. "Wij zien een eventueel protest van de landelijke organisatie met vertrouwen tegemoet. Niemand zal onze nieuwe kampleider om zijn geaardheid verplicht wegsturen", aldus de leiding in New York. De landelijke organisatie achter The Boy Scouts of America heeft inmiddels laten weten de aanstelling van de homoseksuele jongen te onderzoeken.

Het nationale bestuur van The Boy Scouts of America liet ruim een jaar geleden weten het verbod op openlijk homoseksuelen leden vanaf 1 januari 2014 op te heffen. De opheffing van het landelijke verbod was een drastische ommekeer voor de 104 jaar oude beweging. De beweging zwichtte voor de zware kritiek van organisaties voor homorechten, sponsors, diverse overheden en ouders van scouts.

Ook president Obama had zich als erevoorzitter van de scouts al eerder uitgesproken voor de opheffing van het verbod. Het verbod op homoseksuele leiders binnen de organisatie is nog wel van kracht. De Amerikaanse padvinderij telt 2,7 miljoen jeugdleden en ruim 1 miljoen volwassen leden, waarmee het een van de grootste jongerenorganisaties in de VS is.

Zie ook: 
  Boy Scouts gaan in overtreding door aanwerving Homo als leider      
  Een gruwel voor menig Amerikaan: "Boy Scouts werven Homoseksuele leider"

bronnen: GaySite.nl / HuffingtonPost.com