maandag 27 april 2015

Ierland · Dublin | "Petitie om foto van Homokoppel op gebouw te behouden" ‼

Op 22 mei wordt in Ierland gestemd over het legaliseren van het homohuwelijk. Voorstanders voerden al allerlei acties om het referendum te promoten. Zo werd er confetti gemaakt van anti-LGBT flyers, een promovideo gelanceerd en kwam er in Dublin op de zijkant van een gebouw een gigantische muurtekening van twee mannen die elkaar intiem omhelzen.

De eigenaar van het gebouw gaf toestemming om het kunstwerk te hangen, maar de gemeenteraad van Dublin vroeg kunstenaar 'Joe Caslin' om de muurtekening te verwijderen. Het vormt een schending van de wetgeving op de ruimtelijke ordening. De raad wordt nu beschuldigd van homofobie en het ongelijkmatig handhaven van de wetgeving aangezien er veer graffiti in de stad is. Tot nu hebben al meer dan 43.000 mensen een petitie getekend om de gemeenteraad te overtuigen de muurtekening te laten hangen

Volgens raadgever 'Mannix Flynn' moet er niet gevreesd worden dat het kunstwerk meteen zal verdwijnen. Het kan drie maanden duren vooraleer het proces rond is. Flynn hoopt zelfs dat het werk er bij het referendum nog zal hangen, en ook kort daarna nog.

Zie ook: 
  Ierland - Dublin | Stadsraad wil Homo-foto op huis weg  /  Ierse zanger kreeg te maken met Homofobie in een pub     
•  Noord-Ierland zegt opnieuw nee tegen het Homohuwelijk  Parlement Noord-Ierland verwerpt opnieuw Homohuwelijk
  Noord-Ierland weer tegen komst Homohuwelijk  /  Parlementskandidaat wil Homoseksualiteit opnieuw strafbaar maken

bronnen: ZiZo-Magazine.be / IrishTimes.com / YouTube.com