dinsdag 14 oktober 2014

Roze in Blauw | "Politie Overijssel pakt agressie tegen Homoseksuelen aan" ‼

'Roze in Blauw' is de slogan waarmee de politie in Overijssel en Gelderland het geweld tegen Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen en Transgenders (LHBT's) aanpakt. De politie heeft daarvoor deze maand het "Netwerk 'Roze in Blauw' Oost-Nederland" (Ri-BON) op- gericht.
 
Het gaat om een groep politiemensen die de belangen willen behartigen van mensen die aan zijn gevallen of worden gediscrimineerd vanwege hun geaardheid. "Want ook discriminatie zal met nadruk een speerpunt zijn", belooft de politie.
 
Coming Out Day
Onlangs, op Coming Out Day, waarop jaarlijks aandacht wordt gevraagd voor het lot van mensen met een roze hart, werd het project ten doop gehouden door Stoffel Heijsman, de politiechef van de eenheid Oost-Nederland.
 
Incidenten
De gespecialiseerde politiemensen gaan helpen bij de aangifte en het samenstellen van het onderzoeksdossier. Ook willen ze voortaan beter kennis en onderzoeksgegevens delen. De nieuwe eenheid moet vooral de drempel slechten bij de deur van het politiebureau. Met het instellen van Ri-BON hoopt de politie dat de schroom verdwijnt om een melding of aangifte te doen over incidenten met betrekking tot seksuele geaardheid.
 
 
bronnen: Tubantia.nl / YouTube.com

 
     ◄  Amsterdam Canal Parade 2014 → Politie - Roze in Blauw ‼