donderdag 16 oktober 2014

Amsterdam Dance Event → 15-19 okt. | 2000 DJ's laten Amsterdam dreunen ‼

Liefhebbers van dancemuziek overspoelen vijf dagen de hoofdstad voor een bezoek aan het Amsterdam Dance Event (ADE). In 1996 begon ADE als een driedaags evenement met ongeveer dertig DJ's en enkele honderden bezoekers. Nu, achttien jaar later, staan ruim 2000 DJ's en artiesten op de bomvolle agenda.
 
In totaal worden 350.000 liefhebbers in de vele clubs in Amsterdam verwacht. ADE is hiermee uitgegroeid tot een van de grootste dance evene- menten ter wereld.
 
Vol programma
Tijdens ADE bivakkeren ruim 5000 professionals uit de muziekindustrie, media en technologie in het Amsterdamse Felix Meritis en Dylan Hotel, waar de organisatie een groot deel van zijn programma aanbiedt. In discussies, workshops en panels vertellen deze professionals over hun vak. Daarnaast zijn er in vele clubs in de stad feesten georganiseerd.
 
Nederland is volop vertegenwoordigd op de ADE-agenda. Nationale en internationaal vermaarde DJ's als: Hardwell, Armin van Buuren, Afrojack, Martin Garrix en Nicky Romero geven feesten in de grotere zalen van de stad.
 
DJ Mag Top 100
Zaterdagnacht wordt op het Amsterdam Music Festival bekend gemaakt wie dit jaar de DJ Mag Top 100 aanvoert, een jaarlijkse lijst die door het tijdschrift DJ Mag wordt samengesteld. Vorig jaar werd de Nederlandse Hardwell tot beste DJ van de wereld uitgeroepen.
 
Armin van Buuren won de titel vijf keer, Tiësto mocht drie keer de prijs in ontvangst nemen.
 

bronnen: NOS.nl / NOS Journaal