zondag 27 juli 2014

Amsterdam - TransPride | "Eerste Amsterdam 'TransPride' 26 juli van start" ‼


Zaterdag 26 juli vindt om 19:00 uur de opening van TransPride plaats in het Manor Hotel in Amsterdam. Niemand minder dan Maxim Februari, auteur van het boek De Maakbare Man zal de opening met zijn aanwezigheid opluisteren.
Het is voor 't eerst dat er tijdens de Amsterdam Gay Pride ook een TransPride georganiseerd wordt. De organisatoren zijn TransAmsterdam, Stich- ting Transgenders Noord-Holland, Trans United en Stichting Transman.
De eerste TransPride krijgt ook een thema mee:
  "LisTen and be CreaTive ‼ Don't forget the T"   
Tijdens de TransPride is er een informatiemarkt, meetingpoint, boekprestentatie. lezing, workshop, fototentoonstelling, meet and greet evening for transmen, speeddate, pubquiz, transpoetry, transbeauty en natuurlijk het Transgender / LGBTQ Café.
Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom. Download hier het volledige programma van TransPride.
BOI - Song of a Wanderer
Op de openingsavond zal ook de boekpresentatie van het fotoboek "BOI - Song of a Wanderer" plaatsvinden. "BOI - Song of a Wanderer" is oor- spronkelijk gemaakt om de levensomstandigheden van een jonge generatie in beeld te brengen in landen waar de politieke en religieuze kwesties een probleem zijn. BOI werd uiteindelijk een universeel verhaal over innerlijke strijd, over de zoektocht naar je ware zelf. BOI is het relaas gewor- den over het leven van Nitzan Krimsky, een lesbisch meisje die een mooie homo-jongen wordt. Het levenspad van Nitzan laat een wereld zien waarin definities van man en vrouw misschien niet zo vastomlijnd zijn als we denken dat ze zijn. BOI de film en het fotoboek illustreren de beteke- nis van gender. De gelijknamige documentaire zal op 27 juli te zien zijn in het EYE filmmuseum.

Zie ook:  Zaterdag 26 juli 2014 - 19.00 uur: "Opening 'TransPride' door Maxim Februari"
bronnen: TransgenderNetwerk.nl / YouTube.com

         
Amsterdam - 26 juli 2014 | "Gay Pride én TransPride van start" ‼
Met een openingsreceptie in Hotel The Grand is de Gay Pride 2014 zaterdag van start gegaan. Thema dit jaar is 'Listen'. Naast de Gay Pride is er dit jaar een speciale TransPride.
Dat laatste evenement is erop gericht om transgenders zichtbaarder te maken in de samenleving. Volgens de organisatie is er veel onbegrip voor de groep. "Je bent eerst bijvoorbeeld een lesbische vrouw en na je transitie een hetero man, dat is moeilijk uit te leggen" ‼, aldus Yvo Manuel Vas Dias, initiatiefnemer van de TransPride.
De TransPride duurt negen dagen en wordt georganiseerd in het The Manor Hotel. Er is onder andere een fototentoonstelling, pubquiz en een speeddate. Ook wordt er een film vertoond van documentairemaakster Annemarie Rozenboom. Zij volgde vijf jaar lang een Joodse vrouw die man wilde worden.
"Voor iedereen die wil weten hoeveel struggles je meemaakt als je in het verkeerde lichaam geboren bent, is dit een hele goede film", aldus Rozen- boom. Kaarten voor de film "BOI - Song of a Wanderer" kunnen tot zaterdagavond laat nog gekocht worden.
Zaterdag 2 augustus vindt de jaarlijkse Canal Parade plaats. In samenwerking met AVRO / TROS zendt AT5 de botentocht live uit.
bron: AT5.nl