woensdag 30 juli 2014

Amsterdam → Geweld in 2013 | Anti-Homo geweld in Amsterdam toegenomen

Het geweld tegen homo's in Amsterdam is afgelopen jaar licht toegenomen. De politie registreerde vorig jaar 189 incidenten die betrekking hadden op de seksuele geaardheid van het slachtoffer, in 2012 waren er 176 incidenten. Vorig jaar werden in totaal 535 homo-gerelateerde incidenten gemeld, in 2012 waren het er 488: beledigingen, vernielingen en pesterijen.

De Amsterdamse politie denkt dat de stijging komt doordat meer mensen aangifte kwamen doen. Hoe dan ook, COC Nederland is niet blij met de nieuwe cijfers en noemden ze "het topje van de ijsberg". Uit onderzoek is gebleken dat zeven op de tien LHBT's wordt geconfronteerd met fysiek of verbaal geweld.
COC Amsterdam wil dat het nieuwe Amsterdamse gemeentebestuur meer doet aan preventie. Zo zouden alle scholen in de hoofdstad voorlichting moeten geven over de roze medemens en zouden buurthuizen & jeugd- en jongerenwerk aandacht aan discriminatie van LHBT's moeten besteden. COC Nederland wil een anti-hate crime-wet, waardoor discriminerend geweld zwaarder kan worden bestraft.
Zie ook: