zondag 28 april 2013

Receptie Nederlandse ambassadeur start Tokyo Rainbow Week


                 
De Tokyo Rainbow Week is vrijdag 27 april feestelijk van start gegaan met een receptie voor de Japanse LHBT-gemeenschap in de residentie van de Nederlandse ambassadeur in de Japanse hoofdstad.

Ambassadeur Radinck van Vollenhoven ontving voor de 'Colorful Eve Reception' zo'n 300 gasten, waaronder ook Boris Dittrich, LHBT-belangen- behartiger namens Human Rights Watch (HRW).

"Mensen hebben het recht zelf te bepalen van we ze houden", zei de ambassadeur tijdens een korte speech. "Of dat iemand van gelijk geslacht of van het andere geslacht is of iemand die zijn geslacht gewijzigd heeft, dat maakt niet uit. In die keuze bent u vrij, want het gaat om een per- soonlijke zaak én voor die keuzevrijheid zullen wij wereldwijd strijden".

Tokyo Rainbow Week wordt gehouden van 27 april t/m 6 mei. Hoogtepunt is de Tokyo Rainbow Pride-demonstratie op zondag 28 april.

De Tokyo Rainbow Week wordt ook gesteund door de ambassades van België, Brazilë, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, het Verenigd Konink- rijk, Israël, de Verenigde Staten en Zweden en gesponsord door ondermeer Alfa Romeo / Fiat Chrysler Japan, Google en IBM.

bronnen: COC.nl / Tokyo Rainbow Pride
                 

Rainbow Week in Tokyo - Japan

Duizenden mensen zijn dit weekend in Tokyo de straat op gegaan om de eerste Rainbow Week van Japan in te luiden.

Volgens de organisatie liepen er twaalfduizend mensen mee met de parade op zondag. Het was het eerste evenement van het programma dat tot 6 mei duurt.

"Dit is onze eerste poging om samen te werken met de vele groepen van seksuele minderheden", zei organisator Hiroko Masuhara. "De parade is een symbolische gebeurtenis in de Rainbow Week".

Hiroko en Koyuki Higashi waren het eerste homokoppel dat vorige maand trouwde in Tokyo Disney. Dat homohuwelijken niet wettelijk worden erkend in Japan, schrok ze niet af. Ze trouwden in Christelijke stijl, allebei in een witte jurk, en werden vergezeld door Mickey en Minnie Mouse.

bron: GayKrant.nl