vrijdag 14 juni 2024

Oekraïne – Kiev – Pride → Juni 2024 | "De stad Kiev wil een Pride vieren in het Metrosysteem .... maar de Oekraïense overheid heeft dit verzoek geweigerd" ‼


Oekraïne – Kiev  →  Omdat er al sinds 2021 geen "Pride" meer was gevierd in 'Kiev', hadden activisten uit de LHBTIQ+-gemeenschap een briljant plan bedacht: een ondergrondse 'Pride-mars in het metrosysteem' van de Oekraïense hoofdstad.  Maar de overheid heeft het verzoek geweigerd, vanwege veiligheidsredenen ‼

Oekraïne wordt al ruim twee jaar belaagd door Rusland ‼  Niet gek dus, dat er in 2022 en 2023 geen ruimte was voor "Pride in het land". De laatste viering stamt uit 2021, en volgens activisten uit de Oekraïnse LHBTIQ+-gemeenschap was het hoog tijd om aandacht te vragen voor de community met een zogeheten 'Equality March'.

Ze bedachten een slim plan dat was geïnspireerd op een gelijksoortige actie uit 2022. Daar hielden activisten een 'Pride-mars' in het metrosysteem van de tweede stad van Oekraïne, Charkov.  Maar een Pride-evenement in de metro van Kiev ziet de overheid niet zitten, vanwege 'veiligheidsrede-nen'. Het verzoek is daarom geweigerd.

"Om de deelnemers en passagiers niet in gevaar te brengen en om mogelijke provocaties te voorkomen, kan het stadsbestuur niet toestaan dat de 'Equality March' in de metro plaatsvindt”, zei het stadhuis van Kiev op 3 juni in een verklaring via Telegram.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Kyiv wil Pride vieren in metrosysteem, maar de Oekraïense overheid heeft verzoek geweigerd"

Update:  

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl