zaterdag 15 juni 2024

Italië – G7 | Verwijzing naar 'LHBTIQ+-gemeenschap' geschrapt uit verklaring


In het slotcommuniqué van de 'G7' is elke verwijzing naar de bescherming van de 'Genderidentiteit' en 'Seksuele Geaardheid' van de LHBTIQ+–gemeenschap geschrapt

De G7 werd onder voorzitterschap van Italië de afgelopen dagen gehouden in Borgo Egnazia. De top wordt zaterdag afgesloten een aantal bilaterale ontmoetingen voor wereldleiders die vrijdag nog niet naar huis zijn gegaan.

Tijdens de 'G7' praten de leiders van de zeven grote industriële landen (Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan, Italië, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten) bijeenkomen ‼  Ook vertegenwoordigers van de Europese Unie zijn bij de vergaderingen aanwezig. Dit jaar was ook "Paus Franciscus" uitge-nodigd.

Dat een verwijzing naar de LHBTIQ+–gemeenschap geschrapt was uit de slotverklaring, evenals een verwijzing naar 't recht op abortus, komt door- dat 'de Paus aanwezig was', zo wordt verondersteld ‼  In de vorige slotverklaring na de bijeenkomst in Japan stonden die verwijzingen nog wel in de slotverklaring.

Iatlië ontkent dat 'het schrappen van de verwijzingen' iets met de aanwezigheid va de Paus te maken heeft en spreekt van een "diplomatieke storm in een glas water". Volgens het gastland is het standpunt van de G7 over geen van beide kwesties veranderd.

Kijk voor het originele artikel op de website van RozeGolf.net:  "Verwijzing naar LHBTIQ+-gemeenschap geschrapt uit verklaring G7" ‼

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net