zaterdag 21 januari 2023

Marko, echtgenoot van Richard Groenendijk, doet aangifte wegens 'Homohaat'

Rotterdam  →  Marko Senda, de echtgenoot van cabaretier Richard Groenendijk, heeft zaterdagmiddag de politie ingeschakeld omdat een man op de Rotterdamse Lijnbaan anti-Homo-teksten schreeuwde. De politie nam de man, een 23-jarige Utrechter, mee voor ver- hoor. Richard Groenendijk laat weten trots te zijn op Marko. "Dit ging veel te ver"

Marko liep met zijn moeder langs de Burger King toen hij de man tekeer hoorde gaan. "Hij gilde uit naam van 't geloof dat Homoseksualiteit smerig is en de hele maatschappij door Homo's wordt ontwricht ‼  Mensen mogen geloven wat ze willen. Als mensen over het geloof willen praten ... prima. Maar deze kerel stond gewoon met een microfoon midden op de dag haat te zaaien", zegt Marko Senda. "Het was de eerste keer dat ik dit zo expli- ciet hoorde. Als ik met mijn moeder over de Lijnbaan loop dan wil je toch niet met zoiets geconfronteerd worden" ?! 

Lees verder op de website van AD.nl:  

Zie ook:
Partner Richard Groenendijk doet aangifte wegens Homohaat ‼  /  Marko, partner Richard Groenendijk, doet aangifte van Homohaat 
   
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com  AD.nl