donderdag 19 januari 2023

Engeland | "Church of England biedt de 'LHBTIQ+-gemeenschap' excuses aan"



De "Kerk van Engeland" gaat deze week haar excuses aanbieden aan de LHBTIQ+-gemeenschap voor de 'afwijzing, buitensluiting en vijandigheid' die zij in de Kerk hebben ervaren. Dit melden Britse media ‼

De excuses komen na een intern overleg over 't voltrekken van 'huwelijken van mensen van hetzelfde geslacht' binnen de Kerk. Tijdens de jaarlijkse synode die volgende maand plaatsvindt zal worden besloten om 'dergelijke huwelijken' nog steeds niet toe te staan ‼  Wel mogen geestelijken voor- taan burgerlijke huwelijken van paren van hetzelfde geslacht zegenen.

Ook vanuit de politiek is er druk op de Kerk van Engeland om niet-heterostellen te laten trouwen in de kerk. Zo riep Penny Mordaunt, voorzitter van het Britse Lagerhuis, de kerk op om het kerkelijk beleid gelijk te trekken aan landelijke wetgeving omtrent het huwelijk.

In de 'Kerk van Schotland' worden huwelijken van mensen van hetzelfde geslacht wel voltrokken en in de 'Kerk van Wales' worden burgerlijke huwe- lijken al langer gezegend.

Zie ook:Kritiek op besluit Engelse kerk over Homohuwelijk  Engelse Bisschoppen tegen Homohuwelijk | "Wel ruimte voor zegen" ‼

Extra:  
•   Engeland - Engelse Kerk - Zegenen | "Engelse kerk stemt in met zegen voor Homoparen" 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: ND.nl – Nederlands Dagblad / Facebook.com – NowThisNews.com