vrijdag 26 augustus 2022

Ter Apel | Weer 700 asielzoekers buiten, maar LHBTQ+-unit in Ter Apel is leeg



Zucht ... Afgelopen nacht hebben opnieuw zo'n 700 mensen in 'Ter Apel' buiten de nacht doorgebracht. In de open buitenlucht (want tentjes zijn ten strengste verboden). Is er dan helemáál geen plek ?!  Jawel: er zijn in 't aanmeldcentrum (en andere azc's) "speciale LHBTIQ+-units voor LHBTIQ+-asielzoekers". Alleen die staan al maanden leeg ‼

Is het dan misschien een idee om die open te stellen ?!  Nou inderdaad, en dat vindt de organisatie LGBT Asylum Support ook. Niet voor de rest van de asielzoekers natuurlijk. Per unit is er plek voor 8 mensen ‼  Hoeveel units er in totaal zijn is niet duidelijk, maar wel dat er LHBTIQ+-asielzoekers zijn die zich aanmelden.

"Het is onbegrijpelijk en ontoelaatbaar dat een zeer kwetsbare groep van LHBTIQ+-asielzoekers die 'doodsangsten uitstaan' voor de ingang van azc Ter Apel, geen gebruik kunnen maken van lege kamers die juist voor hen bedoeld zijn, slechts een paar honderd meter verderop". Dat zegt Sandro Kortekaas, voorzitter van deze belangengroep. Waarom de units precies leeg blijven, is voor de organisatie onduidelijk.