dinsdag 23 augustus 2022

Rotterdam – Object genaamd 'ReWind' | Borrel bij Homomonument Rotterdam



Rotterdam  –  Midden door Rotterdam stroomt de rivier de Nieuwe Maas. Ter hoogte van de befaamde Erasmusbrug, aan de rand van het Scheepvaartkwartier, is het Willemsplein gelegen, waar rondvaartboot De Spido afmeert, waterbussen komen en gaan, en regel- matig kunstzinnige en culturele activiteiten plaatsvinden. In de omgeving bevinden zich interessante monumenten en kunstwerken.

Sinds enige tijd vind je daar een langgerekt, opvallend gekleurd object genaamd ReWind: Monument voor Seksuele- en Genderdiversiteit. In de Rotterdamse volksmond spreekt men, naar analogie met het Homomonument in Amsterdam, over het "Rotterdamse Homomonument" ‼

In de video hieronder, geeft de in de culturele wereld van Rotterdam alom bekende Rotterdammer Kees Vrijdag uitleg over het monument.
                                             
                          
Op het in Regenboogkleuren geschilderde kunstwerk – dat de vorm heeft van wentelwieken – kun je zitten en mag je klimmen. Je kan er – alleen of samen met anderen – herdenken, vieren of stilstaan bij wat voor jou betrekking heeft op Seksuele Oriëntatie of Gender.

Ook nodigt hij de "LHBTIQ+-community" uit voor een VrijMiBo (een VrijdagMiddagBorrel) op deze plek: 09 september 2022 vanaf 16.00 uur. Die bij- eenkomst kan de start zijn van een maandelijks terugkerende vrijdagmiddagborrel op deze locatie.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Borrel bij Homomonument Rotterdam – met culturele tips" ‼

Zie ook:  Césare Peeren & Mr. June | "ReWind"  /  Rotterdam.info | "ReWind"  /  Zitkunstwerk op het Willemsplein is nu kleurrijk" ‼

bronnen: GaySite.nl / Foto's: Denis Guzzo / YouTube.com Twitter.com – GaySite.nl