woensdag 24 augustus 2022

Gaycafé De Lollipop Tilburg wordt Tikibar, maar houdt 'Roze momenten' in ere


Tilburg – Gaycafé De Lollipop →  Een einde maar geen afscheid: het bekende Gaycafé De Lollipop verandert na 23 jaar in een Tikibar. Toch gaat het Lollipop-verleden niet helemaal verloren, vertellen eigenaren Jeroen en Fransjan Marijnissen-Wassink 

"De tijd van het Gaycafé is een beetje voorbij" ‼, vertelt Fransjan Marijnissen-Wassink. "Onze doelgroep gaat en 'kan overal op stap', terwijl andere bezoekers 't soms moeilijk vinden om over de drempel van een Gaycafé te stappen". Na bijna een kwart eeuw gaat het concept daarom totaal op de schop.

Wie na de flinke verbouwing binnenstapt waant zich straks in een Hawaïaanse bar. "Dan moet je denken aan een Polynesische flair, zomerse thema's en zo'n 55 verschillende cocktails. Met surfplanken en Tiki-maskers aan de muren". Er klinkt onder meer salsa, merengue, bachata en reggaeton. "De eerste Tikiroom van Brabant".

Het afscheid is niet totaal: zo wordt de naam Lollipop klein verwerkt in het nieuwe logo. Tijdens grote evenementen als: Carnaval, De Kermis, Roze Maandag en DragWars is er buiten het feest Lollipop Outdoor. "En we organiseren een paar keer per jaar een Lollipop-reünie".

Lees verder op de website van BD.nl:  "Gaycafé De Lollipop wordt Tikibar, maar houdt 'Roze momenten' in ere ‼

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Facebook.com – BD.nl