zaterdag 30 april 2022

Homomannen mogen binnenkort zonder wachtperiode 'bloed geven' in Canada



In Canada mogen mannen die seks hebben met andere mannen weldra "bloed doneren" zonder een wachtperiode van drie maanden waarin ze geen seks mogen hebben. Volgens deskundigen had die voorwaarde weinig nut omdat bloed systematisch wordt getest op virussen als Hiv en Hepatitis, dat vaker voorkomt bij Homo's. Echter: als mannen anale seks hebben, dan geldt de 'wachtperiode van 3 maanden wél nog' ‼

In Canada kunnen Homo- en Biseksuele mannen vanaf 30 september 2022 bloed doneren zonder een wachtperiode van 3 maanden ‼  In het Noord-Amerikaanse land was het "verboden voor mannen om bloed te doneren" indien zij binnen 3 maanden voor de donatie seks hadden met een andere man. Dit is nu afgeschaft nadat experts hadden aangegeven dat het verbod weinig nut heeft nu het bloed systematisch wordt getest op virussen als Hiv en Hepatitis.
                                     
        
                                   
In 1992 kwam er in Canada een levenslange ban op bloeddonaties van mannen die seksueel actief zijn met andere mannen om te voorkomen dat 't virus in de bloedvoorziening terechtkwam. De ban werd ingevoerd nadat er in de jaren tachtig 2.000 mensen besmet raakten met Hiv door besmette bloeddonaties als gevolg van gefaalde testen.
 
Lees verder op de website van VRT.be:  "Homomannen mogen voortaan zonder wachtperiode bloed geven in Canada" ‼

Zie ook:  Homo- en biseksuele mannen mogen in Canada voortaan bloed doneren zonder wachtperiode ‼

bronnen: VRT.be → VRT Nieuws / YouTube.com / Twitter.com – VRT.be