zondag 11 mei 2014

'Conchita Wurst' wint het 'Eurovisie Songfestival' – Nederland wordt tweede ‼

Oostenrijk heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen. Conchita Wurst, ook wel bekend als de vrouw met de baard, haalde de mees- te punten. Het is het alter ego van de 25-jarige Tom Neuwirth.

Nederland was lange tijd in de race voor de eerste plaats, maar haalde net niet genoeg punten. 'Wurst' kreeg 290 punten en The Common Linnets 238. Daarmee werden Ilse DeLange en Waylon tweede. Het duo is trots op de tweede plaats. Ze zeiden na afloop tegen de pers dat ze dit nooit hadden verwacht.

Op Twitter reageerde Waylon kort na de uitslag met een bedankje aan heel Europa. "2 is het nieuwe 1 ... Iedereen bedankt" ‼, schreef hij ook.

Het is voor Nederland het beste resultaat sinds 1975. Toen won Teach-In het songfestival met het liedje Ding-a-dong.

Halve finales
De organisatie van 't Eurovisie Songfestival heeft nu ook bekendgemaakt wat de resultaten waren van de halve finales. Nederland kreeg de mees- te punten in de eerste halve finale en Oostenrijk in de tweede halve finale. Eerder werd alleen gezegd welke landen er door waren.

Het liedjesfestival werd dit jaar gehouden in Kopenhagen, omdat Denemarken vorig jaar won. In 2015 zal het dus gehouden worden in Oostenrijk.

Zie ook: 
Oostenrijkse Conchita Wurst wint Songfestival, Nederland wordt tweede  /  Conchita Wurst - Wat is het verhaal achter de baard ?! 
Conchita Wurst wint het Songfestival  /  Oostenrijk wint Songfestival '14  /  Russische politici halen 'Conchita Wurst' door het slijk  
Conchita Wurst (vrouw met baard) wint Songfestival  /  Oostenrijk wint Songfestival - Nederland tweede  Conchita Wurst wint ‼
Tom Neuwirth - Conchita Wurst - Wikipedia ‼  /  Nederland tweede op Eurovisie Songfestival  /  Ilse en Waylon terug in Nederland

bronnen: NOS.nl - NOS Journaal / YouTube.com