maandag 19 oktober 2020

Suriname | "Regenboogvlag verbrand bij partijcentrum PALU in Paramaribo" ‼




Suriname  →  Bij het partijkantoor van de 'Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie' (PALU) in Paramaribo is de 'Regenboogvlag' die daar in top hing, door onbekenden verbrand.

De Regenboogvlag is volgens bestuurslid 'Imran Taus' van de PALU een extra uiting van de ideologie van de linkse partij. Met het uithangen van de vlag wil de partij ook ook de LHBTIQ+-beweging ondersteunen. Dat zal met het verbranden van de Regenboogvlag niet veranderen ‼
                                                    
                                            
"Onze maatschappij kan zich niet de luxe permitteren om 'personen uit te sluiten', maar bovenal hebben wij de plicht om de fundamenten van onze samenleving, namelijk liefde, respect en acceptatie van elkaar, te helpen bewaken ‼  Om tot liefde, respect en acceptatie te komen is het belangrijk dat wij beginnen elkaar beter te begrijpen", zegt Imran Taus tegen nieuwssite 'Waterkant'.

Het is niet voor het eerst dat de Regenboogvlag bij het partijkantoor wordt vernield. Twee jaar geleden werd tijdens de Pride Month zowel de Regen- boogvlag als de Partij vlag verbrand.

Zie ook:  Pride vlag bij PALU centrum voor de tweede keer verbrand ‼  /  Pride vlag bij PALU-gebouw verbrand door vandalen ‼

bronnen: RozeGolf.net / Waterkant.net / Faceboom.com – Imran Taus → UnitedNews.sr / Faceboom.com – RozeGolf.net