zondag 18 oktober 2020

Amerika → Transgenderfobie | Recordaantal Transgender-moorden in Amerika


Human Rights Campaign (HRC) kondigde deze zomer al een snelle stijging van Transgender-moorden aan ‼  HRC heeft sindsdien vijf slachtoffers toegevoegd aan de lijst. Hiermee komt het aantal van 2020 (tot dusver) op 33. Dit is een jaarlijks recordaantal sinds de start van de registratie van Transgender-slachtoffers in 2013. In het vorige recordjaar (2017) werden er 29 vermoorde Transgender- personen geregistreerd.

Deze zomer werd al 'voorspeld' dat de Verenigde Staten in de richting van een nieuw recordaantal ging. Er is vooral een grote stijging in de moord op Afro-Amerikaanse Trans-vrouwen   Sarah Kate Ellis  voorzitter van de LGBTIQ+-belangenvereniging GLAAD  vindt dat er zo snel mogelijk aandacht moet komen voor dit probleem. "Het aantal is waarschijnlijk 'zelfs hoger' dan geregistreerd   Dit komt omdat veel Transgenders worden 'misgendered' door de politie", vertelt Sarah Kate Ellis.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Recordaantal Transgender-moorden in Amerika" ‼

Zie ook:  2020 is dodelijkste jaar voor Transgenders in de Verenigde Staten  //  Extra:  Dertien landen bestraffen Transgenderisme ‼

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv