zondag 18 oktober 2020

België → Mister Gay Belgium | "Joren Houtevels is Mister Gay Belgium 2020" !!


België – Antwerpen – Mister Gay Belgium 2020  →  'Joren Houtevels' uit Leuven is in het Elckerlyc Theater in Antwerpen verkozen tot de nieuwe Mister Gay Belgium 2020. De 20-jarige student haalde het van acht anderen in de finale

'Joren Houtvels' volgt 'Matthias De Roover' op, de winnaar van de vorige editie. Antwerps burgemeester "Bart De Wever" (N-VA) mocht de winnaar zaterdagavond bekendmaken. Normaal gezien zou premier "Alexander De Croo" (Open Vld) dat doen, maar de "Corona-crisis" liet hem niet toe erbij te zijn. Hij liet wel via een videoboodschap weten dat hij Mister Gay Belgium een knap initiatief vindt en dat hij er volgend jaar zeker wil bij zijn. 
                                     
                                                  
Eerste 'ereheer' werd regisseur 'Roland Javornik' (37) uit Hasselt. Schrijnwerker 'Glen Mandos' (26) uit Pelt werd verkozen tot tweede ereheer. Bij de Mister Gay Belgium-verkiezing, die aan haar achtste editie toe was, wordt naar een ambassadeur van en voor de HoLeBi-gemeenschap ge- zocht. 

Joren Houtevels  →  Joren Houtevels studeert om leraar in het lager onderwijs te worden. Hij meent dat binnen het onderwijs veel gedaan kan worden aan de acceptatie van de LHBTIQ+'ers en wil zich daar als Mister Gay Belgium voor inzetten. Ook wil hij opkomen tegen kindverstoting.

Lees verder op de website van VRT.be:  "Joren Houtevels is Mister Gay Belgium 2020"   
                                              
                                        
Zie ook: 

Extra:

bronnen: VRT.be / Facebook.com – Mr. Gay Belgium → HLN.be / YouTube.com