woensdag 18 maart 2020

Den Haag | 'Movies That Matter'–films gaan i.v.m. 'Corona-virus' online bij Picl

Den Haag  →  Het 'Movies That Matter Festival' komt dit jaar met een online editie. Door de Corona 'COVID-19'-crisis kan het festival, dat van 20 t/m 28 maart zou plaatsvinden in Den Haag, geen doorgang vinden. 

Een selectie van de films  plus waar mogelijk nagesprekken met makers komt vanaf vrijdag 20 maart online beschikbaar ‼  'Movies That Matter Festival' werkt samen met Picl, de online zaal van de filmtheaters en Filmhuis Den Haag om het ​​online filmprogramma beschikbaar te maken.

Op MoviesThatMatter.nl/Festival komt het volledige overzicht van films die online beschikbaar zijn ‼  Er worden mogelijk meer films toegevoegd, dus hou de website in de gaten.

Hoe werkt het ?!
De films van het Movies That Matter programma zijn vanaf vrijdag 20 maart beschikbaar via Picl. Sommige films zijn maar een paar dagen te be- kijken, andere zijn langer beschikbaar.

  Per film betaal je 8,50 euro en daarvoor heb je 48 uur toegang tot de film. De inkomsten per verkochte view gaan naar 'Movies That Matter' en Filmhuis Den Haag. Met iedere view steun je dus het festival en het filmtheater.

Meer informatie op de website van:  Picl.nl

Lees verder op de website van Herrie.com:  "Movies That Matter Festival 2020 online" ‼ 
                                                             

                                                         
De drie LHBTI+-films die geprogammeerd stonden op het Movies That Matters Festival zullen vooralsnog helaas niet te zien zijn bij Picl.nl:

   Deux  –  "Trailer"  →  Nina en Madeleine hebben al jarenlang een geheime relatie ‼  Ze wonen in appartementen tegenover elkaar, dus het was makkelijk om elkaar te ontmoeten zonder achterdocht te wekken. Als Madeleine een infarct krijgt, moet Nina vechten voor de kans om voor haar te zorgen. Het noodlot brengt hun geheim langzaam aan het licht.
   Lola Vers La Mer  –  "Trailer"  →  Lola is een 18-jarig Transgender-meisje. Ze woont in een opvanghuis met haar enige vriend, Samir. Als haar moeder overlijdt, zorgt vader Philippe ervoor dat Lola 'de begrafenis' mist ‼  Hij schaamt zich voor haar en weigert te accepteren dat Lola niet langer Lionel is. 
   Moffie  –  "Trailer"  →  In Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid wordt de 18-jarige 'Nicholas' klaargestoomd voor militaire dienst ‼  Zijn Homo- seksuele gevoelens moet hij verbergen, in een door Homofobie doordrenkte machocultuur.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Herrie.com – Persbericht → Roos de Soete / YouTube.com / Twitter.com  MoviesThatMatter.nl