donderdag 20 februari 2020

Den Haag - 20 t/m 28 maart → LHBTI+-films | "Movies That Matter Festival" ‼

Den Haag    Van 20 t/m 28 maart is het weer tijd voor het 'Movies That Matter Festival' in Den Haag.  Het MTMF is hét internationale filmfestival over mensenrechten en een duurzame samenleving ‼  LGBTI+ is een van de thema's die het festival dit jaar weer rijk is.

Hieronder 3 titels uit de LGBTI+-selectie:

•   Deux    "Trailer"  →  Nina en Madeleine hebben al jarenlang een geheime relatie ‼  Ze wonen in appartementen tegenover elkaar, dus het was makkelijk om elkaar te ontmoeten zonder achterdocht te wekken. Als Madeleine een infarct krijgt, moet Nina vechten voor de kans om voor haar te zorgen. Het noodlot brengt hun geheim langzaam aan het licht.
   Lola Vers La Mer    "Trailer"  →  Lola is een 18-jarig Transgender-meisje. Ze woont in een opvanghuis met haar enige vriend, Samir. Als haar moeder overlijdt, zorgt vader Philippe ervoor dat Lola 'de begrafenis' mist ‼  Hij schaamt zich voor haar en weigert te accepteren dat Lola niet langer Lionel is. 
   Moffie    "Trailer"  →  In Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid wordt de 18-jarige 'Nicholas' klaargestoomd voor militaire dienst ‼  Zijn Homo- seksuele gevoelens moet hij verbergen, in een door Homofobie doordrenkte machocultuur.

Voor het volledige programma van "Movies That Matter Festival 2020":  KLIK HIER 

Zie ook:  
Zij Aan Zij | "Movies That Matter Festival"   The Hague Online | "Movies That Matter" ‼  /  De Protagonisten | "Movies That Matter" ‼ 

Extra:
Movies That Matter Festival → Website ‼   MTMF → Facebook ‼  /  MTMF → Twitter ‼  MTMF → Instagram ‼  /  MTMF → YouTube ‼ 

bronnen: Herrie.com – Persbericht → Roos de Soete / YouTube.com